Kylling i sur-sød sauce

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 2 stk kyllingebryst (skåret i mundrette tern)
  • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
  • 1 rød peberfrugt (skåret i tern)
  • 1 gulerod (skræller og skåret i tynde skiver på skrå)
  • 1 ds babymajs (afdryppede og skåret i mindre stykker)
  • 1 ds ananas i tern (afdryppede - gem 1 dl saft til saucen)

Sur-sød sauce

  • 1 dl saft fra ananasen
  • 1 dl vand
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk ketchup
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk eddike (fx hvidvinseddike)
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk maizena

Sådan gør du

  • Opvarm olien i en sauterpande eller wok og steg kyllingekødet. En stor gryde kan også bruges.
  • Tilsæt forårsløg, peberfrugt, gulerod, babymajs og ananas i tern og sauter i 2-3 minutter, til grønsagerne er møre, men stadig har bid.
  • Bland ananassaft, vand, sukker, ketchup, sød chilisauce, eddike og soja og rør maizena ud i blandingen.
  • Rør blandingen i panden med kylling og grønsager og bring det i kog. Lad saucen koge et par minutter, til den tykner og smag til. Saucen skal være sød-syrlig og en smule salt.
  • Server kylling i sur-sød sauce med kogte ris.

Noter

I stedet for kyllingrbryst, kan man bruge kyllingefilet, som allerede er skåret i strimler. Kylling kan desuden erstattes af svinekød i strimler - man kan evt. selv skære et par koteletter eller schnitzler i strimler.