Pasta i cremet tomatsauce

Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 2 pk bacon i tern
  • 1 løg (hakkede)
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 4 dl passata tomater (blendede tomater)
  • 1 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 2 tsk tørret oregano eller basilikum
  • 2 tsk paprika
  • 1 nip sukker
  • 500 gr pasta
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Opvarm en gryde og steg baconternene lysebrune og sprøde heri.
  • Tilsæt hakket løg og hvidløg og sauter et par minutter, til løgene bliver klare.
  • Tilsæt passatatomater, mælk, fløde, oregano/basilikum og paprika og bring gryden i kog. Lad saucen simre i ca 10 minutter.
  • Imens koges pastaen efter anvisning på pakken i rigeligt, letsaltet vand og afdryppes i en sigte.
  • Smag tomatsaucen til med et nip sukker, salt og peber og vend pasta og tomatsauce sammen i gryden.
  • Anret pastaen med friskrevet parmesan og evt. et drys friskhakkede krydderurter og server med brød ved siden af.

Noter

Passatatomater er blendede tomater på karton eller flaske, der findes sammen med de øvrige tomatprodukter i stort set alle supermarkeder. Kan man ikke finde passata tomater, så kan man i stedet bruge hakkede tomater. Giv evt. de hakkede tomater en tur med stavblenderen, så konsistensen bliver lækker og cremet.