Chokoladekage

Bagetid: 35 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 12 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 200 gr sukker
  • 125 gr hvedemel
  • 4 spsk kakaopulver (drikke- og bagekakao)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk stødt kanel (kan udelades)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 150 gr smeltet smør
  • 2 æg
  • dl mælk

Glasur

  • 100 gr flormelis
  • 1 spsk kakaopulver (drikke- og bagekakao)

Sådan gør du

  • Sigt sukker, hvedemel, kakaopulver, vaniljesukker, kanel, bagepulver og salt sammen i en skål.
  • Tilsæt smeltet smør, æg og mælk og pisk det hele sammen til en glat kagedej.
  • Fordel dejen i en mellemstor springform (ca 20-22 cm) - smurt eller foret med bagepapir.
  • Bag kagen ved 175 °C (alm. ovnvarme - ikke varmluft) i ca 35 minutter på midterste ovnrille, til den er gennembagt. Tjek evt. ved at stikke en tandstikker eller lign. i midten af kagen.
  • Afkøl kagen på bageristen.
  • Rør flormelis sammen med en smule vand til en tyk, hvid glasur. Tag lidt hvid glasur fra og kom det i en lille sprøjtepose eller frysepose. Rør kakaopulver i den resterende glasur, så det bliver til chokoladeglasur. Bliver glasuren for tyk, så tilsæt en smule ekstra vand.
  • Fordel den brune glasur på toppen af den afkølede kage. Sprøjt herefter en spiral af den hvide glasur oveni den brune glasur - start fra midten af kagen og arbejds udefter.
  • Med en tandstikker trækkes ca 8 streger i den våde glasur fra midten af kagen ud mod siderne, så den mørke og hvide glasur danner et fint edderkoppespind.
  • Lad glasuren sætte sig og server kagen.

Noter

Kagen kan sagtens fryses, men jeg anbefaler, at man i så fald venter med at pynte med glasur til kagen er optøet. Glasur bliver sjældent pænt efter en tur i fryseren. Kagen holder sig desuden lækker og svampet i 2-3 dage, hvis den er pakket godt ind.