Æble gløgg

Antal: 8 glas
Udskriv

Ingredienser

  • 2 usprøjtede citroner (skåret i tynde skiver)
  • 8 kardemommekapsler
  • 2 stjerneanis
  • 3 kanelstænger
  • 1 tsk hele nelliker
  • 1 liter god æblemost
  • 1 flaske hvidvin
  • sukker efter smag
  • smuttede mandler og rosiner til servering

Sådan gør du

  • Kom citronskiver, krydderier og æblemost i en gryde og lad det koge op. Lad det herefter simre i ca. 20 minutter ved svag varme.
  • Tag gryden af varmen og lad blandingen trække på køl i minimum et par timer, men gerne til dagen efter eller længere.
  • Si krydderier og citronskiver fra gløggen og hæld den på en flaske. Opbevar flasken på køl.
  • Ved servering blandes gløggen med hvidvin i en gryde og smages til med sukker efter smag.
  • Varm forsigtigt gløggen op i gryden og husk, at den ikke må koge, for så fordamper alkoholen.
  • Server den varme gløgg i fine glas eller kopper med en skefuld rosiner og mandler i hver.

Noter

Gløggen kan laves i en alkoholfri version ved at tilsætte æblemost til gløggen i stedet for hvidvin. I så tilfælde sker der ikke noget ved, at gløggen kommer i kog i gryden.