Solbærgløgg

Antal: 8 glas
Udskriv

Ingredienser

  • dl solbærsaft
  • dl vand
  • 1 usprøjtet appelsin (skåret i tynde skiver)
  • 1 usprøjtet citron (skåret i tynde skiver)
  • 1 tsk hele nelliker
  • 5 kardemommekapsler
  • 5 peberkorn
  • 3 kanelstænger
  • 200 gr sukker
  • flaske rødvin (12-15 dl)
  • smuttede mandler og rosiner til servering

Sådan gør du

  • Kom solbærsaft, vand, appelsin- og citronskiver, krydderier og sukker i en gryde med låg. Bring gryden i kog over svag varme og lad den simre i 30-45 minutter.
  • Lad gløggekstrakten trække på køl – 30-60 minutter kan gøre det, men 12-24 timer giver det bedste resultat. Herefter sies ekstrakten og hældes på en skoldet flaske. Ekstrakten kan holde sig i minimum 2-3 uger på køl.
  • Ved servering blandes gløggekstrakten med rødvin i forholdet 1 dl ekstrakt og 2-3 dl rødvin. Varm forsigtigt gløggen op i en gryde og sørg for, at gryden ikke kommer i kog, så alkoholen fordamper.
  • Smag evt. til med ekstra sukker og evt. en sjat rom eller portvin og server den varme solbærgløgg med mandelsplitter og rosiner.

Noter

Gløggen kan laves i en alkoholfri og børnevenlig version ved at tilsætte fortyndet solbærsaft eller æblemost til gløgg ekstrakten og varme det op.