Vaniljekranse med marcipan

Bagetid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 50 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 1 vaniljestang
  • 125 gr sukker
  • 150 gr marcipan (groftrevet)
  • 275 gr hvedemel
  • 50 gr mandler (smuttede og finthakkede)
  • 175 gr smør
  • 1 æg

Sådan gør du

  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud med en lille kniv og mas dem ud i lidt af sukkeret, så de adskilles.
  • Kom vaniljesukker, sukker, marcipan, mel og hakkede mandler i en skål. Smuldr smørret ud i blandingen og saml dejen med ægget.
  • Dejen kan også samles på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med K-spaden.
  • Pak dejen i husholdningsfilm og lad den hvile på køl i minimum et par timer men gerne længere. Kagedej kan sagtens stå på køl i flere dage.
  • Kør dejen gennem en kødhakker med en vaniljekransestjerne og skær stykker på 5-6 cm, der formes til kranse.
  • Bag kagerne på midterste ovnrille ved 175 °C (alm. ovnfunktion) i ca 8-10 minutter, indtil de er gyldne og færdigbagte.
  • Afkøl kagerne på ovnristen og pak dem i en lufttæt kagedåse.

Noter

I stedet for finthakkede mandler kan man bruger mandelmel. Enten færdigkøbt eller hjemmelavet mandelmel, som kan laves på et par minutter i en food processor.