Grønlangkål og hamburgerryg

Kogetid: 1 time 15 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 hamburgerryg i net (ca 750 -800 gr)
  • 25 gr smør
  • 2 spsk hvedemel
  • dl fløde
  • dl mælk
  • 500 gr frossen, hakket grønkål (optøet og presset fri for væde)
  • sukker
  • salt og peber

Sådan gør du

Kogt hamburgerryg

  • Hæld vand i en stor gryde, så det lige netop kan dække hamburgerryggen, læg låg på gryden og bring den i kog.
  • Når vandet koger fjernes plastikemballage og net fra hamburgerryggen og den lægges i gryden.
  • Bring vandet i kog igen og lad hamburgerryggen småkoge under låg i 30-45 minutter, eller indtil centrumtemperaturen når ca 60 °C.
  • Slut for varmen og lad hamburgerryggen hvile i det varme vand i ca 30 minutter.

Grønlangkål

  • Smelt smørret i en gryde og rør hvedemelet i.
  • Tilsæt fløde og mælk og pisk grundigt, så der ikke dannes klumper.
  • Bring saucen i kog og lad den koge igennem i et par minutter, til den tykner og evt. melsmag forsvinder.
  • Vend hakket grønkål i saucen og smag til med sukker, salt og peber. Hvor sød eller salt, grønlangkålen skal være, afhænger af den enkeltes smag og behag.
  • Varm grønlangkålen godt igennem.
  • Skær hamburgerryggen i skiver og server med grønlangkål, hvide og evt. brunede kartofler.

Noter

Man kan selvfølgelig også anvende frisk grønkål til grønlangkål. Grønkålsstænglerne ribbes for blade og stænglen kasseres. Bladene blancheres i kogende vand til de falder sammen, afkøles og hakkes groft med en skarp kniv eller vha. en kødhakker. Herefter følges ovenstående opskrift.