Go Back
+ servings

Kartoffelpizzaer (små)

Bagetid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 20 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 1 rulle fersk pizzadej (fuldkornsdej eller almindelig)
  • 1 stor kartoffel (eller 2 mindre)
  • 2 spsk olivenolie
  • 100 gr revet ost (fx mozzarella)
  • 2 spsk tørret eller friskhakket rosmarin
  • salt

Sådan gør du

  • Rul pizzadejen ud og udstik ca 20 runde minipizzabunde med en udstikker eller et glas med en skarp kant. Jeg brugte en udstikker på 6 cm i diameter.
  • Læg de små pizzabunde på en bageplade beklædt med et stykke bagepapir.
  • Skrub eller skræl kartoflen og høvl den i tynde skiver med en kartoffelskræller.
  • Læg kartoffelskiverne på pizzabundende, pensl eller spray med lidt olivenolie og drys med salt.
  • Fordel osten på pizzaerne og slut med et drys tørret eller friskhakket rosmarin på toppen.
  • Bag pizzaerne ved 200 °C (varmluft) i ca 10 minutter, til bundende er gennembagte, kartoflerne møre og toppen gylden.
  • Server de små kartoffelpizzaer varme eller lune, evt med et drys frisk rosmarin på toppen.
  • De kan evt. bages i forvejen og fryses - så skal de blot optøs og lunes inden servering.

Noter

I stedet for kartoffelpizzaer kan man selvfølgelig lave mini pizzaer med pepperoni (gerne mini pepperoni), skinke eller lignende.