Lammeculotte (rosastegt)

Stege- og hviletid: 35 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 2 stk lammeculotte (á ca 350-400 gr)
  • 3 spsk olie
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • 2 spsk friskhakket eller tørret rosmarin
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Dup lammeculotterne tørre med lidt køkkenrulle og rids fedtkanten i tern med en skarp kniv. Sørg for kun at ridse i fedtet og ikke ned i kødet.
  • Rør olie, presset hvidløg og rosmarin sammen. Gnid blandingen godt ind i de 2 culotter og krydr med salt og peber.
  • Læg culotterne i et ildfast fad og steg dem i ovnen ved 190 °C (varmluft) i 20-25 minutter afhængig af culotternes størrelse, og hvor rødt kødet ønskes.
  • Bruger man et stegetermometer, så siger man som tommelfingerregel - 58-60 °C (rødt), 60-65 °C (rosa), 65-70 °C (gennemstegt).
  • Tag culotterne ud af ovnen og lad dem hvile i ca 10 minutter. Husk at kernetemperaturen stiger yderligere 4-5 grader, imens kødet hviler, så kødet skal tages ud af ovnen 4-5 °C før det ønskede slutresultat.
  • Skær culotterne i tynde skiver og server gerne med flødekartofler, bagte hvidløg og salat.

Noter

Bryder man sig om det, kan man også tilføje skallen af 1 usprøjtet citron til marinaden.