Go Back
+ servings

Pandekage-kage med hindbærskum

Samlet tid: 45 minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 2 æg
  • 150 gr hvedemel
  • dl mælk
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 2 spsk smeltet smør (eller olie)

Hindbærskum

  • 300 gr hindbær (friske eller frosne)
  • 3 spsk sukker
  • ½ liter piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker
  • friske bær og hakket chokolade til pynt

Sådan gør du

  • Pisk æg og hvedemel sammen til en tyk, klumpfri masse – tilsæt lidt af mælken, hvis massen er for tyk til at piske klumpfri.
  • Tilsæt herefter resten af mælken samt sukker, vaniljesukker, salt og smeltet smør i skålen og pisk sammen til en glat dej.
  • Bag 8-10 let tykke pandekager på en varm pande (ca 18-20 cm i diameter). Jeg bruger en pande med teflonbelægning, men bruger man en almindelig pande, skal der måske bruges lidt ekstra smør eller olie til panden.  Læg pandekagerne på en tallerken og lad dem afkøle.

Hindbærskum

  • Hvis der anvendes friske hindbær skal disse blot moses med sukkeret.
  • Anvendes der frosne hindbær, skal de kommes i en gryde sammen med sukkeret og gives et opkog til de moser ud og evt. bakterier dræbes. Afkøl herefter bærrene.
  • Pisk fløden til skum og vend hindbærmos og vaniljesukker i skummet. Smag til, måske skal der tilsættes lidt mere sukker.
  • Saml pandekage-kagen ved at lægge en pandekage på et lagkagefad. Fordel lidt hindbærskum ovenpå pandekagen og læg en ny pandekage ovenpå. Fortsæt indtil alle pandekagerne er brugt.
  • Afslut med lidt hindbærskum på toppen af den sidste pandekage og pynt med grofthakket chokolade, bær og evt. lidt citronmelisse.
  • For at stabilisere kagen kan man stikke 4 små træspyd eller tandstikkere af træ i kagen, inden toppen pyntes med det sidste hindbærskum, bær og chokolade. Spyd eller tandstikkere sikrer, at der kan skæres fine og knivskarpe lagkagesnit, uden at de mange pandekagelag begynder at glide fra hinanden.

Noter

I stedet for hindbærskum kan man eksempelvis fylde pandekage-kagen med chokoladecreme og bananskiver, vaniljeflødecreme eller flødeskum med friske bær. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser.