Go Back
+ servings

Hjemmelavede romkugler

Samlet tid: 15 minutter
Antal: 45 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 4 chokolademuffins
  • 1 hindbærroulade
  • 2 spsk kakaopulver
  • 2 spsk romessens
  • krymmel eller kokosmel

Sådan gør du

  • Smuldr muffins og roulade i grove stykker ned i skålen til køkkenmaskinen eller ned i foodprocessoren. 
  • Har man ingen køkkenmaskine, kan "dejen" faktisk også laves med en elmixer og lidt tålmodighed. Brug evt. hænderne til at få dejen samlet ordentligt, hvis elmixeren ikke helt kan klare opgaven. 
  • Tilsæt kakaopulver og romessens og kør til romkuglemassen har samlet sig - det tager op til et par minutter. Hvis det ikke rigtigt vil samle sig, så tilsæt en skefuld hindbærmarmelade - eller en spsk. vand.
  • Når massen har samlet sig, deles den i to dele, som trilles til pølser på køkkenbordet - tynde eller tykke pølser, afhængig af om det skal være mini romkugler, som kan hapses i en enkelt bid, eller alm. romkugler. 
  • Pølserne skæres i passende stykker, som trilles til romkugler og rulles i lidt krymmel eller kokosmel.
  • Opbevar romkuglerne på køl i en lufttæt beholder. De kan holde sig en god uges tid, hvis ikke de er spist inden og de kan fryses.

Noter

Vil man have ekstra hindbærsmag, så kan man tilsætte lidt hindbærmarmelade til "dejen" men jeg synes nu, at der plejer at være hindbærsmag nok i rouladen. Når først man har lavet romkuglemassen, kan man i stedet for romkugler lave studenterbrød eller træstammer.