Rør gæren ud i vandet i en stor skål og tilsæt salt og honning, revet gulerod og de forskellige slags mel og gryn.
Rør dejen sammen til konsistensen minder om en tyk grød. En lille tommelfingerregel er, at dejen ikke må flyde alt for meget ud men være i stand til at holde formen sådan nogenlunde. Ellers vil den flyde ud på pladen og give meget flade boller. Er dejen for flydende, skal der lidt mere mel/gryn til.
Dæk skålen til og lad dejen hæve i 1 time.
Form boller af dejen ved hjælp af en spiseske dyppet i koldt vand og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve på pladen i ca 15 minutter.
Bag bollerne ved 200 °C (varmluft) i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Bagetiden afhænger lidt af, hvilke meltyper, gryn og kerner der er kommet i dejen.
Lad bollerne afkøle på ovnristen og nyd dem lune eller kolde.
Noter
Husk at opskriften kun er vejledende, så brug meget gerne de melsorter, frø og kerner, som alligevel står i skabet.