Go Back
+ servings

Pølsehorn

Hævetid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 2 timer
Antal: 20 stk
Udskriv

Ingredienser

  • dl vand (lillefingervarmt)
  • ½ pk gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk olie
  • 400 gr hvedemel + lidt til udrulning
  • 10 gode pølser (skåret i halve)
  • evt. sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker og olie.
  • Kom til sidst melet i og ælt til en glat og blød dej. Måske skal der bruges mere eller mindre mel, så pas på med at tilsætte det hele på én gang.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve i 1 time. 
  • Slå dejen ned og del den i 20 stykker. Tril hvert stykke til en tynd dejpølse og sno den rundt om hver halve pølse. Lidt ligesom snobrød på en pind.
  • Lad pølsehornene efterhæve på en bageplade i ca. 30 minutter. Pensl herefter med sammenpisket æg eller bare med lidt vand.
  • Bag pølsehornene ved 180 °C (alm. ovnfunktion) i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  • Lad hornene køle af på ovnristen og server dem lune med sennep og ketchup.

Noter

Pølsehornene kan sagtens holde sig til dagen efter, men skal man gemme dem i længere tid, eller skal de bruges til madpakker, kan de med fordel fryses.