Go Back
+ servings

Paprikagryde med mørbrad

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 6 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 2 pk bacon i tern
  • 1 pk gode cocktailpølser
  • 2 løg (hakkede)
  • 1 svinemørbrad (afpudset og skåret i mundrette tern)
  • 3 spsk paprika
  • 1 rød peberfrugt (skåret i tern)
  • 250 gr champignons (skåret i skiver)
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 ds hakkede tomater
  • dl fløde
  • 2 dl mælk
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Steg bacontern sprøde og gyldne i en stor gryde.
  • Når baconstykkerne næsten er færdige, tilsættes pølser og de steges med et par minutter, så de lige netop bliver lysebrune og får stegeskorpe.
  • Hæld bacon og pølser over på en tallerken med fedtsugende papir og stil dem til side.
  • Sauter løget i det tiloversblevne baconfedt i gryden. Er der ikke fedtstof nok, kan man tilsætte lidt olie.
  • Når løgene er klare, tilsættes mørbrad i tern og stykkerne brunes godt af.
  • Tilsæt peberfrugt og champignons og sauter i et par minutter.
  • Hæld paprika og hvedemel i gryden og rør godt rundt. Tilsæt hakkede tomater, fløde og mælk, læg låg på gryden og bring den i kog. 
  • Lad retten simre i ca. 20 minutter, så den tykner let.
  • Tilsæt de stegte bacontern og pølser (gem evt. lidt bacontern til pynt på den færdige paprikagryde).  Smag til med salt og peber.
  • Server paprikagryden med kogte ris, ovnstegte kartofler eller kartoffelmos.

Noter

Evt. rester kan sagtens kommes i en bøtte med låg og fryses. De kan også gemmes på køl i 1-2 dage og blot opvarmes.