Go Back
+ servings

Mørbradgryde med bacon

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 6 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 2 pk bacon i tern
  • 1 pk gode cocktailpølser (ca 200 gr)
  • 2 løg (hakkede)
  • 1 stor svinemørbrad (afpudset og skåret i mundrette tern)
  • 3 spsk paprika
  • 1 rød peberfrugt (skåret i tern)
  • 250 gr champignons (skåret i skiver)
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 ds hakkede tomater
  • dl fløde
  • 2 dl mælk
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Steg bacontern sprøde og gyldne i en stor gryde.
  • Når baconstykkerne næsten er færdige, tilsættes cocktailpølser. Steg et par minutter, så pølserne lige netop bliver lysebrune og får stegeskorpe.
  • Hæld bacon og pølser over på en tallerken og stil dem til side.
  • Sauter løget i det tiloversblevne baconfedt i gryden. Er der ikke fedtstof nok, kan der tilsættes lidt olie.
  • Når løgene er klare, tilsættes mørbrad i tern og stykkerne brunes godt af.
  • Tilsæt peberfrugt og champignons og sauter i et par minutter.
  • Hæld paprika og hvedemel i gryden og rør godt rundt. Tilsæt hakkede tomater, fløde og mælk, læg låg på gryden og bring den i kog. 
  • Lad retten simre i ca. 20 minutter, til den tykner let og mørbradstykkerne er møre.
  • Tilsæt stegt bacon og pølser til gryden. Gem evt. lidt bacontern og pølser til pynt på den færdige ret. Smag til med salt og peber.
  • Server mørbradgryden med kogte ris, ovnristede kartofler eller kartoffelmos.
  • Bliver der rester, så kan mørbradgryden nemt holde sig 2-3 dage på køl. Den kan desuden fryses.