Go Back
+ servings

Indbagt kylling med bacon, flødeost og porre

Samlet tid: 45 minutter
Antal: 3 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 pk bacon i tern
  • 300 gr kyllingebryst
  • 1 pk flødeost naturel
  • 1 spsk sennep
  • 100 gr ananas i tern (kan udelades)
  • 100 gr champignons (skåret i skiver)
  • 1 lille porre (skåret i tynde ringe)
  • 2 håndfulde frisk spinat (kan udelades)
  • 1 rulle fersk butterdej
  • sammenpisket æg til pensling
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Bacon i tern steges lysebrune og sprøde på en pande og afdryppes på fedtsugende papir. 
  • Steg herefter kyllingen på panden i baconfedtet og skær kyllingen i mundrette stykker. 
  • Bland flødeost med sennep og ananas i en skål og tilsæt bacon og stegt kylling. 
  • Sauter de skivede champignons på panden et par minutter. Tilsæt herefter porrer og til sidst frisk spinat. Når grønsagerne er sauterede og spinaten faldet sammen vendes det hele i osteblandingen. Smag til med salt og peber.
  • Rul butterdejen ud og fordel osteblandingen på langs på midten af dejen. Pensl kanterne med sammenpisket æg og luk derefter dejen sammen om fyldet.
  • Læg butterdejspakken med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl med æg. 
  • Bag butterdejspakken ved 200 °C (varmluft eller alm. ovn) i ca. 30 minutter, til den er gylden og sprød. Server varm eller lun med salat.

Noter

Den indbagte kylling kan laves i forvejen og stå ubagt klar i køleskabet. Så skal den blot pensles med æg og bages inden servering.