Go Back
+ servings
Skinkestang med butterdej

Skinkestang med flødeost og champignons

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 6 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 250 gr champignons (rensede og skåret i skiver)
  • 200 gr flødeost naturel (eller flødeost med smag)
  • 150 gr skinke/hamburgerryg (skåret i tern eller strimler)
  • 1 bdt purløg (klippet)
  • 1 spsk sød sennep (kan udelades)
  • 1 rulle fersk butterdej
  • sammenpisket æg til pensling
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Opvarm olien på en pande og sauter champignonerne i den varme olie til de bliver bløde og har afgivet al væde. Hak evt. champignonerne groft.
  • Kom champignonerne i en skål sammen med flødeost, skinke, purløg, sennep, salt og peber.
  • Bred butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel skinkefyldet i en stribe på midten af dejen.
  • Fold begge ender af dejen ind over fyldet (ca 2-3 cm), så der er lukket af for enderne. Skær herefter siderne af dejen i skrå strimler (ca 2 cm brede) men uden at skære helt ind til fyldet. Fold skiftevis en strimlel fra højre og venstre side ind over fyldet, så der fremkommer et fint, flettet mønster.
  • Pensl skinkestangen med sammen pisket æg.
  • Bag skinkestangen i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 20-25 minutter, indtil den er gyldenbrun og gennembagt.
  • Lad skinkestangen hvile på bagepladen i 5-10 minutter og server den lun med salat.