Go Back
+ servings

Græsk bondesalat

Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 250 gr små tomater
  • 1 agurk
  • 1 peberfrugt (skåret i strimler)
  • 1 rødløg (skåret i både)
  • 100 gr fetaost
  • 1 håndfuld sorte eller grønne oliven (kan udelades)

Olie-eddike dressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk eddike, fx hvidvinseddike
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 nip salt

Sådan gør du

  • Halver tomaterne og kom dem i en stor skål.
  • Halver agurken på langs og skrab kernerne i midten ud - det er nemmest, hvis man bruger en teske. Skær agurkestykkerne i skiver og kom dem i skålen sammen med peberfrugt i strimler og rødløg i tynde både.
  • Hvis der bruges en feta i blok, smuldres eller skæres denne i mindre stykker, inden den kommes i salaten sammen med oliven.
  • Rør olie, eddike, honning, sennep, oregano og salt sammen til dressingen og smag til. Vend dressingen i salaten og rør godt rundt, så dressingen fordeles.
  • Anret salaten pænt i skålen og lad den hvile på køl til servering.

Noter

I stedet for dressing, kan man nøjes med at dryppe 1-2 spsk god olivenolie over salaten lige inden servering.