Go Back
+ servings

Kylling i fad med tomat, pasta og ost

Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 450 gr kyllingebryst (skåret i mundrette tern)
  • 350 gr pastaskruer eller penne
  • 1 peberfrugt (skåret i små tern)
  • 2 fed hvidløg (finthakkede)
  • 1 løg (hakket)
  • 1 karton passata tomater
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 dl mælk
  • 1 dl vand
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk tørret basilikum
  • ½ tsk chilipulver (kan udelades)
  • 1 nip sukker
  • 100 gr revet ost
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Bland rå kylling, pasta, peberfrugt, hvidløg og hakket løg sammen i en skål. Hæld passata tomater og hakkede tomater ved og spæd tomaterne med mælk og/eller vand til der er tilsat ca. 14 dl væde. Jeg havde i alt ca 12 dl passata tomater og hakkede tomater og tilsatte derfor 1 dl mælk og 1 dl vand. 
    Smag til med krydderier, sukker, salt og peber og fordel blandingen i et ildfast fad. Dæk fadet med stanniol og bag det i ovnen ved 225 grader i ca. 45 minutter - rør rundt et par gange undervejs. Fjern stanniol, fordel den revne ost på toppen og gratiner fadet i 10-15 minutter ved 200 grader til osten er gylden. Server med salat og evt. hvidløgsbrød.

Noter

Det er ikke en fejl, at hverken kylling eller pasta tilberedes, inden ingredienserne blandes sammen og fadet sættes i ovnen. Det hele tilberedes i ovnen og pastaen suger en del af væden undervejs.