Go Back
+ servings
Opskrift koteletter i fad med pikantost og bacon

Koteletter i fad med pikantost

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 pk bacon i tern (ca 100 gr)
  • 4 stk fadkoteletter
  • 100 gr champignons i skiver
  • 1 rød peberfrugt (skåret i tern)
  • 1 lille dåse majs (ca 140-150 gr)
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk chilipulver
  • dl madlavningsfløde
  • 200 gr gul pikantost
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Steg baconstykkerne lysebrune og sprøde på en varm stegepande. Tag herefter baconstykkerne af panden og lad dem trække på et stykke køkkenrulle
  • Brun koteletterne 1-2 minutter på hver side i baconfedtet på panden. Læg dem herefter i et ildfast fad og drys med salt og peber.
  • Kom champignons på panden og sauter i et par minutter. Tilsæt herefter peberfrugt og majs og sauter indtil grøntsagerne har afgivet størstedelen af væden.
  • Rør paprika og chilipulver ud i grøntsagsblandingen og hæld fløde og pikantost ved. Lad blandingen koge op, så fløden tykner og osten smelter.
  • Smag saucen til med salt og peber og hæld grøntsager og sauce over koteletterne i fadet.
  • Sæt fadet i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 20-25 minutter, indtil toppen er gylden.
  • Pynt med bacontern og evt. lidt friskhakket persille og server med kogte ris eller ristede kartofler og salat.
  • Bliver der rester, så kan de opbevares på køl i 2-3 dage og genopvarmes inden servering. Retten kan desuden fryses, men man kan risikere, at saucen skiller let pga flødeosten.