Go Back
+ servings

Stegte ris med kylling og grøntsager

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 3 dl rå ris
  • 2 spsk olie
  • 2 fed hvidløg (finthakkede)
  • 2 gulerødder (skåret i tynde stave)
  • 1 rød peberfrugt (skåret i strimler)
  • 1 bundt forårsløg (skåret i ringe)
  • 200 gr ærter
  • 1 ds majs
  • 250 gr tilberedt kylling (fx stegt eller kogt)
  • 2 spsk soya
  • 1 æg
  • 2 spsk sweet chili sauce
  • cashewnødder

Sådan gør du

  • Kog risene efter anvisning på pakken – der kan selvfølgelig også bruges en rest tilberedte ris fra køleskabet. Opvarm olien i en sauterpande, wok eller stor gryde. Svits hvidløget heri. Tilsæt gulerødderne og sauter dem et par minutter. Kom peberfrugt, forårsløg, ærter og majs i panden og vend det hele godt sammen. 
    Pluk kyllingen i mindre stykker og kom kylling og soya i panden. Sauter et par minutter til soyaen fordamper. Slå ægget ud i en lille skål, pisk det sammen og hæld det ud over grøntsagerne. Rør godt rundt så ægget fordeles jævnt, imens det stivner let som småbitte stykker omelet. 
    Vend til sidst risene i gryden og rør det hele godt sammen. Smag til med sweet chili sauce og server de stegte ris rygende varme med cashewnødder og evt. et drys forårsløg på toppen.

Noter

Retten er ikke fryseegnet, men evt. rester kan sagtens gemmes på køl i et par dage. De stegte ris er desuden et hit i  madpakken, hvis der er adgang til mikrobølgeovn.