Kog pastaen efter anvisning på pakken i rigeligt, saltet vand. De sidste minutter af kogetiden tilsættes broccolibuketter og de gives et hurtigt opkog.
Hæld vandet fra pasta og broccoli og lad det hele afdryppe i en sigte.
Skær kyllingen ud i mundrettet bider og vend kylling, pasta og broccoli sammen i et ildfast fad.
Smelt smørret i en lille gryde og rør melet ud heri. Tilsæt mælk og pisk godt, så saucen ikke får klumper.
Bring saucen i kog og lad den koge igennem i et par minutter til den tykner. Til sidst vendes revet ost i saucen og der smages til med muskatnød, salt og peber. Hæld saucen over fadet.
Bag fadet ved 200 °C (varmluft) i ca. 20 minutter til toppen er gyldenbrun og lækker.
Server med en lækker blandet salat og evt. brød.
Noter
Den hjemmelavede mornaysauce kan sagtens erstattes af en brik (ca ½ liter) færdigkøbt sauce, hvis det skal være endnu nemmere.