Go Back
+ servings

Kartoffelsuppe

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk smør eller olie
  • 2 fed hvidløg (skrællede og hakkede)
  • 2 løg (skåret i grove tern)
  • 1 kg kartofler (skrællede og skåret i grove tern)
  • 1 liter grønsagsbouillon eller vand
  • dl madlavningsfløde (der kan også bruges mælk eller piskefløde)
  • salt og (hvid) peber
  • bacon i tern og frisk persille til pynt

Sådan gør du

  • Varm smør/olie op i en gryde og sauter hvidløg og løg heri i et par minutter.
  • Tilsæt kartoffelstykker og hæld bouillon eller vand på til det lige netop dækker – jeg brugte ca 1 liter.
  • Læg låg på gryden, bring den i kog og lad den koge i 15-20 minutter, til kartoflerne er kogt helt møre. 
  • Tag suppen af varmen og blend den glat og cremet med en stavblender.
  • Sæt gryden tilbage på varmen, tilsæt fløde eller mælk og varm suppen igennem.
  • Smag til med salt og peber og server med stegte bacontern og friskhakket persille eller purløg.

Noter

Nogle af kartoflerne kan selvfølgelig erstattes med andre former for rodfrugter, fx pastinak, persillerod eller selleri. Desuden kan man tilsætte porrer i tynde ringe og friske krydderurter, men ovenstående er et forsøg på et udvikle en helt simpel og velsmagende kartoffelsuppe.