Go Back
+ servings

Pasta med flødeost og bacon

Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 400 gr spaghetti
  • 250 gr ærter
  • 2 pk bacon i skiver (skåret i mindre stykker)
  • 1 stort løg (hakket)
  • 300 gr flødeost naturel
  • 2 dl mælk (eller kogevand fra pastaen)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kog spaghettien efter anvisning på pakken – de sidste par minutter af kogetiden tilsættes ærterne. Imens pastaen koges, laves saucen.
  • Steg bacon på panden til det er lysebrunt – afgives der meget fedt under stegningen, så hæld lidt af det væk. Tilsæt løget og sauter det i baconfedtet i et par minutter.
  • Kom flødeost på panden, lad det smelte og rør det sammen med bacon og løg til en tyk sauce. Spæd saucen med mælk eller lidt af kogevandet fra pastaen. Lad herefter saucen simre et par minutter, så den koger ind og bliver cremet.
  • Smag saucen til med peber og måske lidt salt – dog er både bacon og ost ret saltet i forvejen, så pas på.
  • Hæld vandet fra pasta og ærter og lad gryden stå uden låg i ca 1 minut, så overskydende væde kan fordampe. Hæld derefter saucen fra panden over spaghetti og ærter i gryden og vend det hele godt rundt.
  • Server evt. med friskhakkede krydderurter og godt brød til.

Noter

Bliver der rester, så er det superlækkert at tage resterne med på madpakke, hvis man har en mikrobølgeovn til rådighed, så lav bare en god stor portion.