Go Back
+ servings

Pæretærte

Samlet tid: 45 minutter
Antal: 5 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 2 æg
  • 150 gr sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 125 gr hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 modne pærer (der kan også bruges pærer fra dåse)
  • evt. perlesukker og hakkede mandler til pynt

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
  • Tilsæt hvedemel og bagepulver og vend forsigtigt dejen sammen.
  • Fordel dejen i en mellemstor springform foret med bagepapir i bunden. 
  • Skræl pærerne og skær dem i tynde både. Placer bådene i et fint mønster ovenpå dejen og pres dem let ned i dejen. Drys med perlesukker og hakkede mandler/nødder.
  • Bag tærten ved 175 °C (varmluft) i 30-35 minutter, til kagen er gylden og gennembagt.
  • Server gerne lun med is, flødeskum eller vaniljerørt creme fraiche.

Noter

Kan man ikke skaffe modne pærer, kan man sagtens bruge pærer fra dåse.