Go Back
+ servings

Sommertærte med vaniljecreme og frugt.

Samlet tid: 1 time 20 minutter
Antal: 12 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 250 gr blødt smør
  • 200 gr sukker
  • 4 æggeblommer
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 150 gr hvedemel
  • dl mælk

Marengstop.

  • 4 æggehvider
  • 250 gr sukker
  • 100 gr hasselnødder (grofthakkede)

Vaniljecreme.

  • dl piskefløde
  • 4 dl creme fraiche
  • 3 spsk sukker
  • 2 spsk vaniljesukker
  • bær og frisk frugt i mundrette stykker

Sådan gør du

  • Kom blødt smør og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt.
  • Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk grundigt imellem hvert.
  • Sigt bagepulver, vaniljesukker og hvedemel sammen og rør det i dejen skiftevis med mælken.
  • Fordel dejen i en ildfast form (ca 25 x 30 cm) foret med bagepapir.
  • Bag kagen ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i 20-25 minutter, indtil den er gylden og gennembagt.

Marengstop

  • Kom æggehviderne i en skål og pisk dem stive.
  • Tilsæt sukker til æggehviderne og pisk til en blød marengs.
  • Til sidst vendes de grofthakkede hasselnødder i marengsen.
  • Tag kagen ud af ovnen og fordel marengsmassen på toppen.
  • Sæt kagen tilbage i ovnen og bag den ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i yderligere 25-30 minutter, indtil marengslåget er gyldent og sprødt på overfladen.
  • Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle på bageristen.

Vaniljecreme

  • Pisk fløden til skum og vend den sammen med creme fraiche, sukker og vaniljesukker efter smag.
  • Træk bagepapiret af kagebunden og placer den på et fad. Marengsen kan godt gå lidt i stykker, når papiret trækkes af, men det gør ikke noget, da kagen skal dækkes af creme og frugt.
  • Fordel vaniljecremen på kagen og pynt med frisk frugt på toppen.
  • Kagen må meget gerne "sætte sig" et par timer inden servering. Den er dog bedst, samme dag som den er bagt. Kagen er ikke fryseegnet.