Go Back
+ servings

Tomatsauce (grundopskrift)

Samlet tid: 1 time
Antal: 1 liter
Udskriv

Ingredienser

  • 1 kg friske tomater (eller 3 ds hakkede tomater)
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 2 løg (hakkede)
  • 2 spsk friskhakket basilikum (eller 2 tsk tørret basilikum)
  • 1 spsk friskhakket oregano (eller 2 tsk tørret oregano)
  • 1 æble (skrællet og skåret i tern)
  • 2 spsk æbleeddike (andre slags eddike kan også bruges)
  • 2 tsk groft salt
  • peber

Sådan gør du

  • Hvis der anvendes friske tomater skal disse flåes. Det gøres nemmest ved at skære et lille kryds i enden af hver tomat (modsat stilken) med en lille skarp kniv. Læg tomaterne i en skål, overhæld dem med kogende vand og lad dem stå et minut. Herefter kan skindet pilles af. 
  • Hak tomaterne groft og kom dem i en gryde sammen med hvidløg, løg, krydderurter, æbletern, æbleeddike, salt og peber.
  • Bring tomatsaucen i kog og lad den simre i ca 1 time uden låg. Jo længere tid den simrer, jo mere aromatisk bliver den færdige sauce.
  • Bliver saucen for tyk undervejs, kan man tilsætte lidt vand. 
  • Smag saucen til og afkøl den. Ønskes en helt glat sauce, så kan man også blende den med en stavblender.
  • Opbevar på køl i 3-5 dage eller kom saucen i fryseren.