Go Back
+ servings

Kartoffelfrikadeller

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 12 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 500 gr kogte kartofler (eller en rest kartoffelmos, ca 500 gr)
  • 1 løg (revet)
  • 1 æg
  • 3-4 spsk mælk
  • 2-3 spsk hvedemel
  • 4-5 spsk rasp
  • salt og peber
  • smør og olie til stegning

Sådan gør du

  • Mos kartoflerne, hvis ikke der bruges en rest kartoffelmos.
  • Rør kartoffelmosen sammen med revet løg, æg, mælk, hvedemel, rasp, salt og peber til kartoffelmosen har en fast og formbar konsistens. Måske skal der bruges lidt mere eller mindre rasp.
  • Varm smør og olie op på en pande og form kartoffelmosen til frikadeller med en spiseske, ligesom man former klassiske frikadeller.
  • Steg frikadellerne 2-3 minutter på begge sider, til de er gyldne og sprøde og læg dem på fedtsugende papir.
  • Server frikadellerne som tilbehør eller som hovedret.

Noter

Bliver alle frikadellerne ikke spist på én gang, så kan de sagtens fryses. Efterfølgende  skal de blot optøes og varmes i ovnen eller i lidt olie på en varm pande, så bliver de lækre og sprøde igen.