Go Back
+ servings

Vindruegele

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 små glas
Udskriv

Ingredienser

  • 1000 gr blå vindruer
  • 500 gr sukker
  • 1 citron (presset)
  • geleringspulver, fx 1 brev gul Melatin
  • atamon eller alkohol til skylning af sylteglas

Sådan gør du

  • Pluk druerne af stilken og kom dem i en gryde sammen med 1 dl vand. Læg låg på gryden og bring den i kog ved svag varme. Lad druerne koge i 10-15 minutter, til de har afgivet al saften. Si saften igennem en finmasket sigte eller et rent klæde og kassér de udkogte vindruer. 
    Mål saften - jeg fik 1 liter saft - og hæld den over i en gryde sammen med citronsaft. Regn med at bruge sukker svarende til halvdelen af mængden af saft. 1 liter saft (1 kg) = ca 500 gr sukker. Sødmen i vindruer kan dog variere, så det er en god ide at starte med kun at tilsætte halvdelen af sukkeret og så smage sig frem. 
    Bring saften i kog og fjern evt. skum fra toppen med en ske. Tilsæt geleringsmiddel efter anvisning på pakken - det kan variere lidt fra mærke til mærke. Hæld saften på skoldede og atamon/alkohol skyllede sylteglas. Sæt låg på glassene og lad dem afkøle, hvorefter de opbevares et mørkt og tørt sted. 

Noter

Sylteglas skoldes og steriliseres ved at stille dem i bunden af køkkenvasken og komme ½ tsk atamon i hvert glas. Hæld herefter kogende vand fra elkedlen i glassene. Hæld vandet ud og stil glassene på et RENT viskestykke, så vandet kan dampe af. Herefter kan der hældes syltetøj/gelé i glassene. 
Lågene til sylteglassene kan steriliseres ved at komme dem i en skål/vaskebalje og tilsætte lidt atamon. Hæld herefter kogende vand over. Hæld vandet væk og lad lågene tørre på et rent viskestykke.