Go Back
+ servings
Valnøddelagkage

Valnøddelagkage

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 12 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 100 gr sukker
  • 125 gr valnødder (+ ekstra til pynt)
  • 125 gr mørk chokolade
  • 7 dl piskefløde
  • 3 stk lyse lagkagebunde (gerne hjemmebagte lagkagebunde)
  • 1 lille espresso (eller 2 tsk Nescafé)
  • flormelis

Sådan gør du

  • Kom sukkeret på en pande og smelt det til gylden karamel over svag/jævn varme.
  • Vend valnødderne rundt i karamellen. Hæld derefter de kandiserede valnødder ud på et stykke bagepapir og lad dem afkøle.
  • Når nødderne er afkølede hakkes valnødder og chokolade groft. 
  • Pisk fløden til skum og vend de hakkede valnødder og chokolade i flødeskummet.
  • Læg en lagekagebund på et fad og fordel halvdelen af flødeskummet på bunden. Læg bund nr. 2 ovenpå og gentag med resten af flødeskummet. Afslut med den sidste bund og glat kanten af kagen pænt med en spatel eller kniv. 
  • Rør en lille espresso (eller 2 tsk Nescafé blandet med lidt vand) sammen med flormelis til en tyk glasur. Fordel glasuren på toppen af kagen og pynt med valnødder.
  • Stil kagen på køl indtil servering og lad den meget gerne trække på køl til dagen efter. Man kan evt. vente med at pynte kagen med glasur til servering.

Noter