Go Back
+ servings

Spicy thaisuppe med kylling

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 2 tsk friskrevet ingefær (kan udelades)
  • 1 løg (hakket)
  • 2 stk kyllingebryst i tern
  • 2 spsh fish sauce (kan udelades)
  • 2 tsk rød karrypasta
  • 8 dl grønsags- eller hønsebouillon (evt. bouillonterninger + vand)
  • 1 ds kokosmælk
  • 125 gr tørrede nudler
  • 2 gulerødder (i tynde stave)
  • 1 peberfrugt (i strimler)
  • 150 gr sugarsnaps/sukkerærter (i strimler)
  • 3 forårsløg (i tynde ringe)
  • 2 spsk limesaft
  • 1 nip sukker
  • salt
  • evt. cashewnødder til pynt

Sådan gør du

  • Varm olien op i en gryde og svits revet ingefær og hakket løg heri. Tilsæt kylling og brun kødet godt, inden fish sauce og rød karry tilsættes. Der kan tilsættes mere karrypasta til sidst, hvis suppen ønskes stærkere. 
    Hæld bouillon og kokosmælk i gryden og bring blandingen i kog. Kom nudler og gulerødder i gryden og lad suppen koge i et par minutter. Rør godt rundt, så nudlerne adskilles og tilsæt herefter peberfrugt, sugarsnaps og forårsløg og kog i yderligere et par minutter - grønsagerne skal gerne have lidt bid ved servering. 
    Smag til med limesaft, sukker og salt og server den rygende varme suppe med ristede, saltede cashewnødder på toppen og evt. en limebåd, så man selv kan presse lidt mere saft udover suppen.