Go Back
+ servings

Stegt flæsk med persillesauce

Stegetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 16-20 skv flæsk/svinebryst i skiver
  • 2 spsk groft salt

Persillesauce

  • 30 gr smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 1 bundt persille (friskhakket)
  • salt

Sådan gør du

  • Beklæd en bageplade med bagepapir og læg ovnristen ovenpå. Det varme fedt fra flæsket vil dryppe fra risten ned på bagepapiret under stegningen.
  • Drys flæsket med salt på begge sider og placer stykkerne på risten. De må ikke røre hinanden. 
  • Steg flæsket i ovnen ved 125 °C (varmluft) i ca 40 minutter.
  • Skru herefter op til 225 °C (varmluft) og steg flæsket i ca 20 minutter, til det er lysebrunt og sværen er boblende sprød som på en flæskesteg. Kig til flæsket engang imellem og pas på det ikke får for meget. Imens laves saucen.
  • Smelt smørret i en gryde og rør mel i. Tilsæt mælk og pisk grundigt til en klumpfri sauce.
  • Bring saucen i kog under jævnlig omrøring og lad den koge et par minutter til den tykner. Er saucen for tyk, kan der tilsættes lidt ekstra mælk.
  • Tilsæt persille og smag saucen til med salt og peber.
  • Server stegt flæsk med persillesauce, kogte kartofler, rødbeder og evt. ekstra persilledrys.