Go Back
+ servings

Græskarsuppe med hokkaido

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 hokkaido græskar (ca 600 gr uden kerner og stok)
  • 2 spsk olie
  • 1 løg (grofthakket)
  • 2 fed hvidløg (grofthakket)
  • 8 dl grønsagsbouillon (evt. vand + 1 bouillonterning)
  • 3 kviste frisk timian (eller 2 tsk tørret timian)
  • 1-2 dl fløde (kan erstattes af flødeost naturel)
  • 2 tsk paprika
  • chilipulver
  • citronsaft
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Halver hokkaidogræskarret, fjern kernerne og skær græskarret i grove tern. Det er ikke nødvendigt at skrælle den hårde skal af græskarret først.
  • Varm olien op i en gryde og sauter løg og hvidløg heri til de er klare.
  • Tilsæt græskartern til gryden og sauter i ca 5 minutter.
  • Hæld bouillon i gryden sammen med timiankviste (eller tørret timian), læg låg på og lad suppen simre i ca 20 minutter, indtil græskarstykkerne er helt møre.
  • Kassér timiankvistene og blend suppen glat med en stavblender eller i en almindelig blender.
  • Tilsæt fløde (eller flødeost) og paprika til suppen og smag til med chilipulver, citronsaft og salt og peber. Er suppen for tyk, så tilsæt lidt ekstra fløde/bouillon eller bare lidt vand.
  • Varm suppen igennem og server den rygende varm med godt brød.