Go Back
+ servings

Ærø pandekager

Hævetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 25 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 3 dl mælk
  • 15 gr gær
  • 250 gr hvedemel
  • ½ tsk groft salt
  • 1 spsk sukker (kan udelades)
  • 3 æg (delt i blommer og hvider)
  • 1 liter smagsneutral olie til stegning

Sådan gør du

  • Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt hvedemel, salt, sukker og æggeblommer og rør dejen godt sammen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Lad pandekagedejen hæve tildækket i ca 1 time. 
    Varm rigeligt olie (eller svinefedt) op i en stor gryde eller en dyb pande. Øs dejen op med en dyb grydeske og ned i det varme fedtstof, hvor dejen straks begynder at løfte sig (løwtens pandekager). Bag ca. 3 pandekager ad gangen med en diameter på 8-10 cm. 
    Når overfladen er fyldt med luftbobler, vendes pandekagerne og steges på den anden side til de er gyldentbrune og sprøde. Læg pandekagerne på fedtsugende papir og server med syltetøj eller frugtkompot.

Noter

Der er ingen tvivl om, at pandekagerne er bedst, når de er helt friskbagte, men jeg har faktisk haft held med at fryse en portion. Efter optøningen blev pandekagerne lunet ganske let i ovnen (200 grader i 5 min) og så var de næsten som nybagte.