Go Back
+ servings

Rødkål med appelsin

Kogetid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 2 timer
Antal: 6 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 lille rødkålshoved eller ½ stort (ca 1 kg)
  • 2 dl ufortyndet, rød saft (fx solbær eller blandet saft)
  • dl eddike
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 2 kanelstænger (kan udelades)
  • 2 stjerneanis (kan udelades)
  • 1 tsk hele nelliker (kan udelades)
  • 5 spsk sukker (eller efter smag)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Fjern stokken på rødkålen og skær den i strimler.
  • Kom strimlerne i en stor gryde sammen med saft, eddike, salt og peber.
  • Skær appelsinen i grove stykker og kom dem i gryden sammen med kanel og stjerneanis. Det er ikke nødvendigt at skrælle appelsinen.
  • Bruges der nelliker, så stik dem ind i et stykke appelsin. Så er man sikker på at få alle nellikerne op, når rødkålen er færdig. De er ikke rare at tygge i. 
  • Læg låg på gryden, bring den i kog under svag varme og lad rødkålen snurre i 1-2 timer til den er mør. Rør rundt et par gange undervejs.
  • Kassér appelsinstykker og krydderier og smag rødkålen til med sukker, salt og peber.
  • Hæld rødkålen i en bøtte med låg og lad den stå og trække et køligt sted, til den skal bruges. Den kan sagtens stå i flere dage og den kan også fryses.