Go Back
+ servings

Tærte med græskar og feta

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 125 gr smør
  • 125 gr hvedemel
  • 125 gr groft mel (fx grahamsmel)
  • 1 tsk groft salt
  • ½ dl vand
  • ½ græskar (hokkaido el. butternut)
  • 2 løg (kan erstattes af 1 bundt forårsløg)
  • 4 æg
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 nip tørrede chiliflager (kan udelades)
  • 15 mandler
  • 75 gr feta/salatost
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at lave tærtebunden. Kom hvedemel og grahamsmel i en skål og smuldr smørret heri. Tilsæt salt og saml hurtigt dejen med vandet. Samles dejen på en maskine, kommes alle ingredienserne i skålen og samles med K-spaden. Lad dejen hvile på køl i ca 15 minutter, inden den udrulles og kommes i et tærtefad (ca 20-22 cm i diameter). Prik bunden med en gaffel.
    Skyl græskarret, fjern kernerne og skær det i små tern, ca 2 x 2 cm – det behøver ikke at blive skrællet først. Skræl løgene og skær dem i små tern. Fordel græskar og løg i tærtebunden. Pisk æg og creme fraiche sammen, tilsæt chili, salt og peber og fordel fyldet ovenpå grønsagerne i tærtefadet. 
    Bag tærten ved 190 grader (varmluft) i ca. 30 minutter til den er gyldenbrun og æggemassen har sat sig. De sidste 5 minutter af bagetiden fordeles de grofthakkede mandler på tærten, så de når at blive let ristede. Smuldr lidt god feta over tærten og drys evt. med lidt grønt, fx persille eller lign. inden servering.

Noter

Vil man ikke lave tærtebunden selv, så kan man selvfølgelig sagtens bruge en færdiglavet tærtebund fra supermarkedet.