Go Back
+ servings

Skipperlabskovs

Stegetid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 400 gr oksekød i tern, fx bov eller tykkam
  • 1 spsk smør
  • 3 løg (skrællede og grofthakkede)
  • vand
  • 5 laurbærblade
  • 1 tsk hele peberkorn (eller kværnet peber)
  • 2 tsk groft salt
  • kg kartofler (skrællede og skåret i tern á 2 x 2 cm)

Sådan gør du

  • Start med at gå kødet efter og fjern evt. urenheder. Skær herefter kødet i tern á ca 2 x 2 cm.
  • Brun kødet i smør i en gryde og tilsæt løgene. Når løgene er klare, hældes der vand i gryden til kød og løg lige netop er dækket.
  • Tilsæt laurbærblade, peberkorn og salt, læg låg på og bring gryden i kog. Lad kød og løg simre ved svag varme i 1 time. 
  • Efter en time tilsættes kartoflerne til kødet. Læg låget på gryden og lad retten simre i yderligere 1 time.
  • Herefter røres der godt rundt, så de møre kartofler moses let ud i kødet og “samler” retten.
  • Smag til med salt og peber og server med en iskold smørklat, friskhakket persille, groft rugbrød og syltede rødbeder.