Kom hvedemel, flormelis og salt i en skål og smuld smørret ud i blandingen. Saml dejen med æggeblommen.
Bruger man en køkkenmaskine kommes alle ingredienserne i røreskålen og dejen samles med K-spaden.
Lad dejen hvile koldt i ca 30 minutter.
Pluk marcipan i mindre stykker og kom det i en skål sammen med flormelis og 2-3 spsk æggehvide. Ælt sammen til en lind marcipanmasse - det er nemmest med fingrene.
Rul mørdejen ud på et meldrysset bord od udstik 15 runde cirkler med en diameter på ca 8 cm.
Tril marcipanmassen til 15 kugler og læg en kugle på midten af hvert stykke mørdej. Fold dejen op omkring marcipanen på 3 steder og giv den et lille tryk, så den bliver siddende.
Bag napoleonshattene ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca 15 min, indtil de er gyldne.
Lad napoleonshattene afkøle på bageristen. Dyp herefter bunden i mørk chokolade og stil kagerne på et stykke bagepapir, indtil chokoladen er tør.
Kagerne kan holde sig i ca 5 dage. De kan desuden fryses.