Go Back
+ servings

Napoleonshatte

Hvile- og bagetid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 15 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 150 gr hvedemel (+ lidt ekstra til udrulning)
  • 75 gr flormelis
  • 1 nip salt
  • 100 gr koldt smør (skåret i tern)
  • 1 æg (delt i blomme og hvide)
  • 200 gr marcipan
  • 25 gr flormelis
  • 100 gr mørk chokolade (smeltet)

Sådan gør du

  • Kom hvedemel, flormelis og salt i en skål og smuld smørret ud i blandingen. Saml dejen med æggeblommen.
  • Bruger man en køkkenmaskine kommes alle ingredienserne i røreskålen og dejen samles med K-spaden.
  • Lad dejen hvile koldt i ca 30 minutter.
  • Pluk marcipan i mindre stykker og kom det i en skål sammen med flormelis og 2-3 spsk æggehvide. Ælt sammen til en lind marcipanmasse - det er nemmest med fingrene. 
  • Rul mørdejen ud på et meldrysset bord od udstik 15 runde cirkler med en diameter på ca 8 cm.
  • Tril marcipanmassen til 15 kugler og læg en kugle på midten af hvert stykke mørdej. Fold dejen op omkring marcipanen på 3 steder og giv den et lille tryk, så den bliver siddende. 
  • Bag napoleonshattene ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca 15 min, indtil de er gyldne.
  • Lad napoleonshattene afkøle på bageristen. Dyp herefter bunden i mørk chokolade og stil kagerne på et stykke bagepapir, indtil chokoladen er tør.
  • Kagerne kan holde sig i ca 5 dage. De kan desuden fryses.