Go Back
+ servings

Bagte rodfrugter med sennep og honning

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 2 store gulerødder
  • 1 stor pastinak
  • 1 stor rødbede
  • 1 stor sød kartoffel
  • 1 rødløg
  • 1 helt hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk sennep (jeg bruger en mild sennep)
  • 1 spsk honning
  • frisk timian (eller tørret timian)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rens og skræl alle rodfrugterne og skær dem i mindre stykker.
  • Skær løget i grove både og del hvidløget i fed. Man behøver ikke fjerne skallen på hvidløgene - dem smutter man af, når man spiser dem. Kom alle de klargjorte rodfrugter i en stor frysepose.
  • Rør olie, sennep og honning sammen og hæld det i posen. Ryst posen godt så blandingen fordeles. 
  • Vend rodfrugterne ud i et ildfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med timian og salt og peber.
  • Bag rodfrugterne ved 180 °C (varmluft) i ca 30 min, til de er gennembagte og møre, men stadig har bid.

Noter

Det er kun fantasien, der sætter grænser og opskriften er kun vejledende, så tilføj gerne alle mulige skønne rodfrugter til fadet. Jo flere jo bedre.