Go Back
+ servings

Ristede kartofler

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 800 gr små kartofler med skræl
  • 2 spsk olie
  • salt (evt havsalt/flagesalt)

Sådan gør du

  • Skrub kartoflerne men lad skrællen blive på.
  • Dup kartoflerne tørre og kom dem i en stor frysepose sammen med olie og salt.
  • Ryst posen godt, så olie og salt fordeles på alle kartoflerne og vend herefter kartoflerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Rist kartoflerne i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 25-30 minutter, indtil de er gyldne og møre. Ryst evt. bagepladen et par gange undervejs, så kartoflerne bliver jævnt ristede.
  • Drys evt en smule ekstra salt på kartoflerne og server som tilbehør til kødretter, burgere og fiskeretter.

Noter

Kan man ikke få fat i små kartofler, så kan man sagtens skære store kartofler ud i både.