Go Back
+ servings

Blommegrød

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 portioner
Udskriv

Ingredienser

  • 500 gr blå blommer
  • 1 dl vand
  • 100 gr sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • 2 spsk citronsaft
  • spsk maizena

Sådan gør du

  • Halver blommerne, kasser stenene og skær blommerne i grove tern.
  • Kom blommestykkerne i en gryde sammen med vand, sukker, vaniljesukker, stødt kanel og citronsaft.
  • Læg låg på gryden, bring den i kog under jævn varme og lad blommerne koge i ca 15 min. 
  • Tag gryden af varmen og blend grøden glat med en stavblender. Dette kan udelades, hvis man ikke ønsker en helt glat grød.
  • Rør maizena sammen med 2-3 spsk vand. Sæt gryden tilbage på komfuret og hæld maizenablandingen i gryden under omrøring. 
  • Lad grøden koge igennem i et par minutter, så den tykner og maizenasmagen forsvinder.
  • Hæld den varme grød i en skål. Drys evt. med ganske lidt sukker på toppen, så grøden ikke trækker skind og lad den køle af.
  • Server grøden med fløde eller mælk eller ovenpå yoghurt, skyr eller grød til morgenmad.

Noter

Grøden kan også laves på frosne blommer. Smag til og beregn måske en smule mere sukker, da frosne bær og frugter kan have tendens til at være lidt mere syrlige end friske.