Go Back
+ servings

Andebryst (i stegeso)

Stegetid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 800 gr små kartofler
  • 4 gulerødder
  • 2 rødløg
  • 2 dl vand
  • 2 tsk tørret timian (eller 2 kviste frisk timian)
  • 2 stk andebryststeg (eller 3-4 stk andebryst)
  • salt og peber

Brun andesauce.

  • fond fra stegesoen
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl vand
  • 1 dl fløde
  • saucekulør
  • ribsgelé el. sukker
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skrub kartoflerne og skær evt. de største i halve. Skræl gulerødder og løg, skær gulerødderne i tykke skiver og løget i både og læg det hele i bunden af stegesoen. Hæld vand ved og fordel tørret eller frisk timian ovenpå grønsagerne.
  • Rids fedtet på oversiden af andebrysterne i tern med en skarp kniv. Læg andebrysterne ovenpå grønsagerne og drys med salt og peber. 
  • Sæt stegesoen i ovnen ved 200 °C (alm. ovn - ikke varmluft) i ca 2 timer – husk, at hvis man bruger en römertopf (stegeso i rødt ler) skal den i en kold ovn. De sidste 15 minutter af stegetiden kan låget fra stegesoen/römertopfen fjernes, så andebryster og kartofler får lidt ekstra farve. Vil man have skindet ekstra sprødt, så giv det et par minutter på grillfunktion til allersidst. 
  • Tag stegesoen ud af ovnen og læg kødet til side, så det kan hvile indtil udskæring. Kartofler og grønsager hældes i en ildfast skål og sættes tilbage i den slukkede ovn, så det holdes varmt. Fonden i bunden af stegesoen, som skal bruges til saucen, hældes igennem en si over i en gryde og saucen tilberedes efter nedenstående opskrift.

Brun andesauce

  • Bring gryden med andefond i kog. Ryst hvedemel og vand sammen til en meljævning og hæld den i fonden under omrøring. Lad gryden koge i et par minutter, så evt. melsmag forsvinder og saucen tykner. 
  •  Tilsæt evt saucekulør og fløde og smag til med ribsgelé/sukker, salt og peber til smagen er helt perfekt og afrundet. Server saucen til andebrystet og kartofler og grønsager.

Noter

Andebryster kan erstattes af andelår. Lårene skal bare lægges på toppen af kartofler og grønsager og drysses med salt og peber. Tilberedningstiden er ca 3 timer ved 175 grader (ikke varmluft), til lårene er møre og lækre. Ligesom ved andebrysterne, kan man fjerne låget på stegesoen og evt. give lårene lidt grill til sidst, hvis skindet skal være sprødt.