Smelt smørret i en gryde og sauter hvidløg heri.
Skræl og hak løget (eller skær forårsløg i tynde ringe) og sauter løg i smørret til de bliver klare.
Tilsæt friskost og mælk til gryden og rør rundt så osten smelter.
Lad saucen koge igennem i ca. 5 minutter, indtil saucen reduceres let og tykner. Den tykner yderligere, når tunen tilsættes. Tag gryden af varmen.
Afdryp tunen, rør den ud i den varme flødeostesauce og smag til med citronsaft, salt og peber.
Kog pastaen efter anvisning på pakken. De sidste minutter af kogetiden tilsættes ærterne.
Hæld pasta og ærter i en sigte og lad det afdryppe.
Kom pasta og ærter tilbage i den varme gryde, hæld tunsaucen over og bland det hele godt.
Server pastaen med et stykke brød og evt. et drys hakket persille på toppen.
Bliver der rester, kan pastaen holde sig på køl i 2-3 dage. Den er ikke fryseegnet.