Go Back
+ servings
Pasta med tunsauce og aerter

Pasta med tunsauce og ærter

Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk smør (eller olie)
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 1 løg (eller 1 bdt forårsløg)
  • 200 gr flødeost naturel eller med smag
  • dl mælk
  • 2 ds tun i vand (eller olie, hvis det foretrækkes)
  • citronsaft
  • 350 gr pasta
  • 300 gr ærter
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og sauter hvidløg heri.
  • Skræl og hak løget (eller skær forårsløg i tynde ringe) og sauter løg i smørret til de bliver klare.
  • Tilsæt friskost og mælk til gryden og rør rundt så osten smelter.
  • Lad saucen koge igennem i ca. 5 minutter, indtil saucen reduceres let og tykner. Den tykner yderligere, når tunen tilsættes. Tag gryden af varmen.
  • Afdryp tunen, rør den ud i den varme flødeostesauce og smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Kog pastaen efter anvisning på pakken. De sidste minutter af kogetiden tilsættes ærterne.
  • Hæld pasta og ærter i en sigte og lad det afdryppe.
  • Kom pasta og ærter tilbage i den varme gryde, hæld tunsaucen over og bland det hele godt.
  • Server pastaen med et stykke brød og evt. et drys hakket persille på toppen.
  • Bliver der rester, kan pastaen holde sig på køl i 2-3 dage. Den er ikke fryseegnet.