Go Back
+ servings
Støre bløde chokoladebrud

Chokoladebrud

Hæve- og bagetid: 1 time 35 minutter
Samlet tid: 2 timer
Antal: 12 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 1 dl vand (lillefingervarm)
  • 1 dl mælk
  • ½ pk gær
  • 1 tsk groft salt
  • 2 spsk sukker
  • 2 æg
  • 450-500 gr hvedemel
  • 100 gr hakket mørk chokolade (eller chocolate chips)
  • 50 gr smør (smeltet og let afkølet)

Sådan gør du

  • Vand og mælk kommes i en skål og gæren opløses heri.
  • Tilsæt salt, sukker og det ene æg.
  • Det andet æg slås ud i en lille skål og piskes sammen med en gaffel. Hæld halvdelen af det sammenpiskede æg i dejen og gem den anden halvdel til pensling. 
  • Kom hvedemel i dejen lidt ad gangen – måske skal der bruges lidt mere eller mindre – sammen med hakket chokolade. Til sidst tilsættes smør og der æltes til en blank og smidig dej.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca 45 min.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord, form den til 12 boller og læg dem i et ildfast fad (ca 20 x 30 cm) foret med bagepapir. Bollerne behøver ikke røre hinanden, men det er meningen, at de skal vokse sammen under hævning og bagning. 
  • Lad bollerne efterhæve tildækket i ca 30 minutter og pensl dem herefter med den sidste halvdel af det sammenpiskede æg. Er der ikke æg nok, kan ægget spædes med lidt mælk.
  • Bag bollerne ved 180 °C (alm. ovn - ikke varmluft) på midterste ovnrille i ca 20 min. til de gyldne på toppen og gennembagte.
  • Lad brudene afkøle let, inden de løftes op af fadet ved hjælp af bagepapiret og afkøles på bageristen.

Noter

Det er vigtigt, at smørret ikke er for varmt, når det blandes i dejen, for så risikerer man, at chokoladestykkerne smelter. Selvom brudene smager bedst, når de er nybagte og relativt friske, så kan de sagtens holde sig i 3-4 dage i en frysepose. De er desuden fryseegnede.