Go Back
+ servings

Havregrynsboller

Hæve- og bagetid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 40 minutter
Antal: 10 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 3 dl vand (lillefingervarmt)
  • ½ pk gær
  • tsk groft salt
  • 2 tsk honning (eller sukker)
  • 100 gr havregryn
  • 250 gr hvedemel

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker og havregryn.
  • Til sidst hældes melet i skålen og dejen røres sammen til en tyk grød. Den må ikke være alt for flydende, men skal helst kunne stå selv - ellers flyder dejen ud på bagepladen og bollerne bliver flade. Er dejen for tynd, så tilsæt lidt mere mel eller havregryn.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca 1 time.
  • Form dejen til 8-10 boller vha. en spiseske dyppet i koldt vand. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 15 minutter.
  • Bag bollerne ved 200 °C (alm ovnfunktion) i ca 15 minutter eller til de er gyldne og gennembagte.
  • Lad bollerne afkøle på bageristen og server dem gerne lune.

Noter

Bollerne holder sig bløde og lækre i et par dage, hvis de pakkes i en frysepose eller lignende. De kan også fryses.