Go Back
+ servings

Kartoffelgratin

Bagetid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer (tilbehør)
Udskriv

Ingredienser

  • 1 pk bacon i tern
  • 800 gr kartofler
  • 1 løg (revet)
  • 75 gr revet ost (fx mozzarella)
  • 1 nip stødt muskat (kan erstattes af paprika el. chilipulver)
  • 1 dl mælk
  • ½ dl madlavningsfløde
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Brun baconternene godt på en pande og stil dem til side.
  • Skræl kartoflerne og riv dem – eksempelvis på en food processor. Kom herefter de revne kartofler i en sigte og overhæld dem med koldt vand, til den værste stivelse er skyllet ud og vandet ikke længere bliver "hvidt".
  • Bland de revne kartofler og løg med 2/3 af osten, stegt bacon, muskat, salt og peber og fordel blandingen i et ildfast fad. 
  • Rør mælk og fløde sammen og hæld blandingen over kartoflerne i fadet. Fordel den sidste 1/3 af osten på toppen af fadet.
  • Bag kartoffelgratinen i 30-45 minutter ved 175 °C (varmluft), indtil toppen er gylden og sprød.

Noter

Bliver der rester, så kan kartoffelgratinen sagtens fryses.