Go Back
+ servings

Chili con carne (oksekød)

Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 1 løg (hakket)
  • 1 fed hvidløg (hakket)
  • 450 gr hakket oksekød
  • 1 peberfrugt (hakket)
  • 1 frisk rød chili (renset og finthakket)
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk chilipulver (kan udelades)
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk brun farin
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 ds kidneybønner (afdryppede)
  • 1 ds majs
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Opvarm olien i en gryde.
  • Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt og frisk chili og sauter under omrøring i et par minutter.
  • Tilsæt oksekød og brun det godt. Tilsæt herefter krydderier, brun farin, hakkede tomater og bønner i og bring retten i kog. 
  • Lad chilien simre under låg i minimum 30 minutter, men den kan sagtens tåle at stå ved svag varme i timevis – den bliver kun bedre. Hæld evt. lidt vand eller oksebouillon ved chilien, hvis den bliver for tyk og begynder at sætte sig i bunden af gryden.
  • Tilsæt majskorn og smag til med salt og peber.
  • Server chilien rygende varm med kogte ris eller brød, creme fraiche, revet ost og tortillachips.

Noter

Lav gerne en stor portion chili con carne, for selvom den smager skønt på dag 1, så smager den altså endnu bedre på dag 2, hvor alle de forskellige smagsnuancer har fået lov til at samle sig.