Go Back
+ servings
Forloren hare med bagte rodfrugter

Forloren hare

Stegetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 500 gr hakket svinekød (eller hakket kalv og flæsk)
  • 1 stort løg (revet)
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 2-3 spsk hvedemel
  • 1 pk bacon i skiver (7-8 skv)
  • 2 dl hønse- eller grønsagsbouillon (kan erstattes af vand)
  • 2 dl mælk
  • salt og peber

Brun sauce

  • stegesky fra haren
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl vand
  • ½ dl madlavnings- eller piskefløde
  • 2 tsk ribsgelé
  • madkulør
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rør kødet sammen med løg, æg, mælk, mel, salt og peber.
  • Form farsen til et aflangt brød og læg den i et ovnfast fad.
  • Læg baconskiverne på toppen af farsbrødet, så de overlapper hinanden let. 
  • Sæt haren i ovnen ved 190 °C (varmluft) i ca. 15 minutter. Herefter hældes bouillon/vand og mælk til saucen i fadet sammen med haren.
  • Steg haren i yderligere 40-45 minutter ved 190 °C (varmluft), indtil den er gennemstegt og baconstykkerne sprøde.
  • Tag haren op af fadet og hold den varm under et stykke folie. Imens laves saucen.

Brun sauce.

  • Hæld væden (skyen) fra haren igennem en si over i en gryde.
  • Sæt gryden på komfuret og varm skyen op.
  • Ryst hvedemel og vand sammen til en meljævning og pisk jævningen ud i den varme sky. Der kan selvfølgelig også bruges saucejævner.
  • Kog saucen igennem i et par minutter, indtil den tykner.
  • Juster evt. farven på saucen med lidt saucekulør og smag til med fløde, ribsgelé, salt og peber.
  • Skær haren i skiver og server med brun sauce, kogte kartofler, ribsgelé og evt. ovnbagte rodfrugter med timian og honning.
  • Bliver al haren ikke spist, så kan den sagtens gemmes 2-3 dage på køl. Det smager skønt med et stykke forloren hare på en skive rugbrød. Såvel hare som sauce kan desuden fryses.

Noter