Go Back
+ servings
Hjemmebagte pebernødder

Pebernødder

Bagetid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 150 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 125 gr blødt smør
  • 125 gr sukker
  • ½ dl fløde
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt hvid peber (stødt, sort peber kan også bruges)
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk bagepulver
  • 250 gr hvedemel

Sådan gør du

  • Rør smør og sukker sammen i en skål og tilsæt fløden.
  • Sigt krydderier, bagepulver, natron og hvedemelet sammen, kom det i skålen og saml det hele til en glat dej.
  • Dejen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med K-spaden.
  • Tril dejen ud i lange pølser på tykkelse med en finger. Skær pølserne i stykker á ca. 1 cm og tril dem til runde pebernødder. Læg pebernødderne på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
  • Bag pebernødderne ved 190 °C (varmluft) i ca. 10-12 minutter, indtil de er sprøde og lysebrune.
  • Afkøl pebernødderne på bageristen og opbevar dem i en lufttæt beholder. De holder sig friske i ca 1 måned.

Noter

 

Se også - 

 

Brunkager. 

 

Havregrynskugler.