Go Back
+ servings

Pebernødder

Bagetid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 2 bageplader
Udskriv

Ingredienser

  • 125 gr blødt smør
  • 125 gr sukker
  • ½ dl fløde
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk hvid peber
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk bagepulver
  • 250 gr hvedemel

Sådan gør du

  • Rør smør og sukker godt sammen i en skål og tilsæt fløden.
  • Sigt krydderier, bagepulver, natron og hvedemelet sammen og kom det i skålen.
  • Ælt dejen sammen og tril den til lange pølser på tykkelse med en langefinger. Skær pølserne i stykker á ca. 1 cm og klem de små stykker let sammen for oven, så det bliver små trekanter. Man kan selvfølgelig også trille pebernødderne på traditionel vis. 
  • Sæt pebernødderne på 2 bageplader og bag dem ved 190 °C (varmluft) i ca. 10 minutter, til de er sprøde og let lysebrune.
  • Afkøl pebernødderne på bageristen og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Noter

Pebernødderne kan holde sig en god måneds tid i en lufttæt kagedåse. De bliver ikke dårlige, men efter 1 måned er de ikke længere så spændende. Dejen kan desuden fryses, så man behøver ikke lave dejen og bage pebernødderne samme dag.