Go Back
+ servings

Kyllingelasagne med tomatsauce og spinat

Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 1 løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 450 gr kyllingebryst (skåret i tern)
  • 2 tsk karry
  • 2 tsk tørret oregano
  • ½ liter passata tomater (blendede tomater)
  • 1 dl madlavningsfløde
  • 2 dl mælk (kan erstattes af vand)
  • 1 ds majs
  • 450 gr frossen, hakket spinat (optøet)
  • 12 lasagneplader
  • 100 gr revet ost
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Opvarm olien i en gryde og sauter løg og hvidløg heri. Tilsæt kyllingen og brun den godt. Drys med karry og oregano og rør rundt. Tilsæt passata tomater, fløde og mælk og lad saucen simre i 10-15 minutter. Tilsæt majs og smag saucen til med salt og peber.
    Pres overskydende væde fra den optøede spinat og fordel lidt af tomatsaucen i bunden af et ildfast fad. Læg 3-4 lasagneplader ovenpå. Byg herefter lasagnen op med sauce, spinat og pastaplader. Slut af med pastaplader og det sidste sauce. Drys med revet ost og bag lasagnen ved 175 °C (varmluft) i ca. 30 minutter, til osten er gylden og boblende. 
    Lad lasagnen hvile ca. 5-10 minutter, inden den skæres ud. Det giver lasagnen tid til at “sætte sig” og dermed et pænere snit. Server med en blandet salat og måske lidt godt brød.

Noter

Passata tomater er blendede/mosede tomater, som kan købes på karton eller flaske i stort set alle supermarkeder. De står som regel ved siden af konserves og øvrige tomatprodukter, men kan man ikke finde passata tomater, så brug 2 ds hakkede tomater i stedet. Giv dem evt en tur med stavblenderen, hvis konsistensen skal være klumpfri som passata tomater.