Go Back
+ servings

Rødkålssalat med druer, appelsin og valnødder

Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • ½ lille rødkålshoved
  • 200 gr vindruer (halverede)
  • 1 appelsin (skåret i filet'er og mundrette stykker)
  • 1 håndfuld rosiner eller tranebær
  • 50 gr valnødder (hakkede)

Dressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk eddike (fx hvidvinseddike, æble-eddike eller lign.)
  • 1 spsk honning (eller sukker)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Fjern stok og de groveste dele af rødkålen og snit den herefter i supertynde strimler.
  • Kom rødkålen i en stor skål og kram den godt imellem hænderne. Det gør kålen lidt blødere at tygge i. 
  • Tilsæt vindruer, appelsinstykker, rosiner og valnødder. Gem evt. lidt valnødder til pynt. 
  • Rør dressingen sammen, smag den til og vend den i salaten.
  • Salaten er bedst, samme dag som den er lavet. Dog kan evt. rester gemmes 1-2 dage på køl. Salaten er ikke fryseegnet.
  • Lad salaten trække på køl til servering.